Pintura i poesia intercanvien idees a l'Espai Lluís Ribas. Cugat.cat radio

Una de les obres que conformen la mostra


Fuente: cugat.cat

Tamara Atienzar

L'artista santcugatenc Lluís Ribas ha donat a conèixer els seus 'apunts de viatge' en una mostra sota el títol 'Petit format', una exposició que reflecteix l'estil del pintor utilitzant com a tècnica l'oli sobre tela i en què llocs emblemàtics de la ciutat com el Monestir són el protagonistes. A més, l'escriptor i poeta Santiago Montobbio ha presentat el seu últim recull de poemes 'La poesía es un fondo de agua marina', un llibre que ha nascut de la inspiració en obres de Ribas. L'acte ha tingut lloc aquest dijous a l'Espai Lluís Ribas.

Ribas ha explicat que l'obra presentada té una part dedicada a la mar i una segona als seus viatges.

Per la seva banda, Montobbio, que ha mantingut una col·laboració artística amb Lluís Ribas des de fa molts anys, ha presentat la seva última obra, 'La poesía es un fondo de agua marina', un recull de poemes on l'autor reflexiona sobre la vida i la mort, entre d'altres temes. Montobbio ha manifestat que el mar és el principi de la vida i per aquest motiu és el fil conductor de la seva obra. L'acte ha finalitzat amb un còctel amb motiu de les festes nadalenques i el sorteig d'una obra i un llibre de Lluís Ribas i Santiago Montobbio entre els assistents.

Lluis Ribas
L'esposició té dues parts: una primera dedicada al poeta i una segona que són apunts de viatges.

Santiago Montobbio
La mar és l'origen de la vida i de la paraula i la poesia és crear art amb paraules.

Santiago Montobbio

Santiago Montobbio
Foto: Anna Xalabarder

Volvió a escribir

después de 20 años de silencio. Entonces Ernesto Sábato, Miguel Delibes, Juan Carlos Onetti y Camilo José Cela describieron su poesía como honda, misteriosa, envidiable.
Es Santiago Montobbio (Barcelona, 1966) de esa estirpe de poetas que cosechan el misterio en la cotidianeidad, que se transportan con ligereza a ese otro lado donde está la sombra alumbrada y vuelve sembrado de palabras tan sencillas como poderosas, tan sobrenaturales como humanas.
(María García Esperón)