L’Espai Lluís Ribas presenta nova exposició i llibre

L’Espai Lluís Ribas presenta nova exposició i llibre

 Fuente: TotSanCugat.cat




C. Caballé

Cultura Protagonitzada per l'artista que dóna nom a la sala, la inauguració serà el 13 de desembre a les 20 hores

L'Espai Lluís Ribas acull la inauguració de l’exposició d'obra de l'artista Lluís Ribas. Una inauguració que anirà acompanyada de la presentació del llibre de Santiago Montobbio La poesía es un fondo de agua marina. L'acte se celebrarà el dijous, 13 de desembre, a les 20 hores, a la sala del carrer Gorina, número 13.

El llibre que es presentarà durant l'acte inaugural de l'exposició és obra del poeta i escriptor Santiago Montobbio, qui ha mantingut una col·laboració artística amb Lluís Ribas des de fa molts anys. Ja l’any 1996 va publicar els seus poemes a la revista editada per l’Espai Lluís Ribas Notas. El 2009 va escriure el llibre de Lluís Ribas Els colors del blanc i el 2006 i 2010 va fer lectures dels seus poemes al mateix espai. Amb la presentació de La poesía es un fondo de agua marina, s'establirà un diàleg entre els dos creadors i un acte de convivència entre pintura i poesia.

Tancarà l'acte un còctel, així com el sorteig d'una obra de Lluís Ribas i un llibre de Santiago Montobbio entre els assistents.

Lluís Ribas a Strasboug 
L'artista santcugatenc ha exposat recentment a la fira internacional d’art contemporani ST Art. a Strasbourg. En concret, dels dies 23 al 26 de novembre de 2012. A la fira, Lluís Ribas hi va presentar 12 quadres propis, a més d'11 dels altres artistes, com Albert Marquet, Maurice Vlaminck, Dalí i Miró.

Santiago Montobbio

Santiago Montobbio
Foto: Anna Xalabarder

Volvió a escribir

después de 20 años de silencio. Entonces Ernesto Sábato, Miguel Delibes, Juan Carlos Onetti y Camilo José Cela describieron su poesía como honda, misteriosa, envidiable.
Es Santiago Montobbio (Barcelona, 1966) de esa estirpe de poetas que cosechan el misterio en la cotidianeidad, que se transportan con ligereza a ese otro lado donde está la sombra alumbrada y vuelve sembrado de palabras tan sencillas como poderosas, tan sobrenaturales como humanas.
(María García Esperón)